Türkiye’de Torf üretimi, bitki köklerinin yoğun olarak görüldüğü göl yatakları veya bataklık bölgelerdeki tesislerde yapılmaktadır. Eskiden torf üretimi konusunda oldukça geride olan Türkiye, tropikal bir iklime sahip olmamasına rağmen son zamanlarda torf üretiminde adından sıkça söz ettirmeye başlamıştır. Yer yer ılıman, nemli iklimi ve göl kenarlarındaki bitki örtüsünün zenginliği sebebiyle torf üretimi artık ülkemizde de yapılmaktadır.
Türkiye’de Torf üretimi için uygun özelliğe sahip olan yerler daha çok Karadeniz Dağlarıdır. Özellikle 600 hektarlık asidik torf toprağından meydana gelmiş en büyük yüksek rakımlı sulak alanı olan Trabzon Ağaçbaşı Turba Bataklığı, ülkemizde en verimli torf yataklarından sayılmaktadır. Bununla birlikte Antalya bölgesi de yerel torf yatakları açısından zengin bir bölgedir. Aynı zamanda ülkemizde torf çıkarılan başlıca bölgeler şu şekide sıralanabilir:
▪ Ağaçbaşı (Sürmene),
▪ Abdulharap Gölü (Çalikhan),
▪ Akgöl (Yunak),
▪ Barma Yaylası (Çaykara)
▪ Buldan Yaylagöl (Denizli)
▪ Danamandıra (Çatalça)
▪ Çameli (Denizli)
▪ Elmalı ve Söğüt (Antalya)
▪ Gavur Gölü (Kahramanmaraş)
▪ Akgöl (Sakarya)
▪ Azaplı, İnekli ve Gölbaşı (Adıyaman)
▪ Gölhisar (Burdur)
▪ Ağılyolu, Göle (Ardahan)
▪ Merkez (Kahramanmaraş)
▪ Binpınar, Karaçoban (Erzurum)
▪ Saray-Özalp (Van)
▪ Yeniçağa Gölü (Bolu)
ISO 9001 Belgesi ile üretim kalitesini tescillemiş olan İdeal Torf, Tarım Bakanlığı izniyle yataklarından çıkarılan torf toprakları, 2000 m2 hammadde depolama ve 500 m2 üretim tesisinde işlemektedir. Türkiye’de sadece kendisinde bulunan otomatik dolum makinesi ile ayda 3500 m3 torf dolumu yaparak ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır.
Torf fiyatları, torf toprağın çıkarıldığı göl yatağından ürün kalitesi, paketleme ve ambalaj özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Ülkemizde yerli torf fiyatları litre başına 0.5 TL ile 0.8 TL arasında değişmektedir. Bu fiyat ithal torf çeşitlerinde litre başına 0.8 TL ile 1.5 TL arasında farklılık göstermektedir.
Torf üretimi konusunda yine de yeterli kapasiteye ulaşamayan ülkemiz, torf ihtiyacını karşılamak için yılda 30 bin ton torf ithal etmektedir. Özellikle Baltık ülkelerinden yapılan ithalat rakamları her geçen yıl daha da büyümektedir. Bu açığı kapatmak için sektörü temsil eden firmamız bu amaç uğruna canla başla çalışmaya devam etmektedir.