%100 organik bir toprak çeşidi olan torf, hacim açısından son derece hafif. Aynı zamanda havalandırma kapasitesi yüksek olduğu için çoğu çiçek türüne uyum sağlar. Bunun üzerine torf üretimi nasıl yapılır? Çeşitleri? Merak konusu haline gelmiştir. Şöyle ki:
Kısacası bitki gelişimine dair önceliğiniz torf üretimi olmalıdır. Doğru toprak, gübre ve su verimi neticesinde bitkilerin istediğiniz şekilde büyümesine seyirci kalırsınız.
Toprak yapımına dair ele almanız gereken bazı hususlar mevcut durumda. Torf üretimi nasıl yapılır? Çeşitleri? Sorgulama aşamasında önce güneş ışınlarını dikkate almak gerekir. Çok güneş almayan yerlerde üretimine geçmeniz gerekir.
Zeminin toprak olduğu bölgeye yaprak ya da dal parçaları biriktirmeniz gerekir. Arkasından bu parçaların üzerine sönmüş kireç ve azotlu gübre koymanız beklenir. Nemli kalması gereken bu karışım neticesinde toprak hazırlanmaya başlayacaktır.
Yukarıda belirttiğimiz gibi birkaç karışım üzerine sonuç almanız mümkün olacaktır. Üretime tanıklık etmeniz uzun sürmez. Bunun için:
Torf üretimi nasıl yapılır? Çeşitleri? İçin önceliğiniz bu hususları ele almak olmalıdır. Beraberinde ise torf türlerinde bitkilerin gelişimini izlemeniz uzun sürmez. Önceden de söylediğimiz gibi %100 organik bir toprak türüdür. Ve bitki gelişimi açısından sıklıkla tercih edilir. Bunun üzerine isteyenler kendi evlerinde üreterek bitkilerini yetiştirmeye başlayabilir.
Her türlü bitkinin yetiştirilmesine uygun olan torf toprağın, birkaç türü gözler önüne serilir. Mesela orkide ya da tropikal olacak şekilde tüm çeşitleri ayrı ayrı sıralanır. Akabinde gübreli ya da sıkıştırılmış olanları da seçebilirsiniz. Temin edeceğiniz bitkiye göre bu alanda tercih yapmanız gerekir.
Neyse ki çiçeklerin türlerine göre ayrı ayrı hepsi sıralanır. Mesela saksı ya da orkide toprağı şeklinde anılması söz konusudur. Böylece tercihte bulunmanız uzun sürmez. Neticesinde istediğiniz bitki için temin edebilir ve büyümesini izleyebilirsiniz.
Öncelikli özelliğin organik yapısı olduğu açık durumda. Organik bir toprak türüne ihtiyaç duyanlar üretim aşamalarını ele alabilir. Yukarıda belirttiğimiz üzere izlemeniz gereken adımlar son derece basit.
Su tutma kapasitesi bir hayli yüksek olan toprak türünün çoğu bitkiye uyumlu olduğu açık durumda. Haricinde:
Her türlü bitki ile uyum içerisinde olması ayrıcalıklı özellikleri arasında boy gösterir. Lifli yapısı ile bitkilere iyi gelir. Genelde sarı ve siyah renklerde üretilir. Aynı şekilde kahverengi olabilir. Besin maddesi ve hastalık içermez. Görüldüğü üzere birden fazla avantaja sahip olan toprak türleri arasındadır.